Továbbjutás és újoncavatás a MOL Magyar Kupában

Felnőtt csapatunk sikerrel vette az első fordulót a Jászfényszaru VSE ellen.

Jászfényszaru VSE-Gödöllői SK 1-3

A mérkőzés képgalériája.

Jászfényszaru VSE-MÁB Holding: Kovács, Kálmán, Regdánszki, Németh N., Ludasi, Lakatos D., Kurunczi, Lakatos M., Szanku, Vaszicsku, Drávucz.

Kispad: Kósa, Penczer (Drávucz, 46.), Pető (Vaszicsku, 79.), Baranyi (Lakatos M., 79.), Szakali (Ludasi, 79.), Benedek (Németh N., 46.), Bazsó, Kollár.

Sárga lap: Regdánszki (86.)

Kiállítva: Szakali (90.)

Gólszerző: Szanku (44.)

Vezetőedző: Kemecsi László

Gödöllői SK: Szaszovszki – Richter, Abért, Bartucz, Hevesi, Hámor – Tóth-Ilkó, Dolhai – Reznek, Barabás, Mertse.

Kispad: Németh M., Nagy (Richter, 59.), Győrfi, Balogh, Somodi (Dolhai, 81.), Dóra (Hámor, 75.), Berczi (Barabás, 75.)

Gólszerző: Mertse (9.), Reznek (12., büntető), Barabás (36.)

Vezetőedző: Molnár Zoltán.

Az előző idény kupagyőzelme után kvalifikálta magát csapatunk a MOL Magyar Kupa főtáblájára, ahol a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Jászfényszaru VSE volt ellenfelünk az első fordulóban.

A mérkőzés egy héttel a szuperkupa-győzelem után került megrendezésre, így valamelyest a bajnoki idényre való felkészülés részét képezte. Ellenfelünk nem volt ismeretlen vezetőedzőnk számára, hiszen korábban többször megmérkőzött már velük előző csapataival.

A mérkőzés szakadó esőben kezdődött, amely özönvízzé alakult percek alatt, így a játékosoknak gyorsan kellett alkalmazkodni a körülményekhez. Ezt csapatunk abszolválta gyorsabban, hiszen a 9. percben magunkhoz ragadtuk a vezetést, amikor Dolhai távolról középre ívelt szabadrúgását Mertse csúsztatta meg, a gólvonaltól kívül álló kapus pedig nem tudott odaérni a bal felsőbe hulló labdára. (0-1)

Percekkel később már kettőre növeltük előnyünket. Hámor Zsombor lépett be a támadásba a bal szélen, majd a büntetőterületen belül megtolta a labdát, ezt követően pedig buktatták őt. A játékvezető habozás nélkül a tizenegyespontra mutatott. A büntetőhöz Reznek Donát állt oda, és hidegvérrel értékesítette azt a 12. percben. (0-2)

A kétgólos előny birtokában is tovább támadtunk, a korán magunkhoz ragadt kezdeményezést nem engedtük ki a kezünkből, de a lövéseket vagy a blokkoló védők, vagy a kapus hárítani tudták, illetve Reznek ívelésénél a felsőléc segítette ki a hazaiat.

A 36. percben azonban már nem volt ellenszer, megszereztük harmadik találatunkat. Reznek szögletét felütötte a kapus a levegőbe, a lehulló labdához nem fért már oda, így azt egy menteni igyekvő védő középre fejelte, egyensen Barabás Ádám lábára, aki finom mozdulattal a kapuba emelt. (0-3)

A folytatásban többek között Hevesi, Hámor és Mertse is kísérletezett, de ezek nem találtak utat a kapuba. Nem úgy, mint ellenfelünk tizenkilencesének, Szankunak a lövése. A támadót indították mélységből, akinek elég helye volt megelőzni védőnket, és hajszálpontosan belsőzött a kapufára, amiről bepattant a labda. (1-3)

A szünetig az eredmény nem változott, így 1-3-mas előnyben érkeztünk ki a második játékrészre, ahol folytatódott domináns játékunk. Barabás, Mertse, Richter és Reznek is többször kísérletezett, sőt Dolhai átlövése is veszélyes volt, de a hazai kapus többször bravúrosan tudott menteni.

A félidő közepén ismét gólt szereztünk, Mertse ugrott a legmagasabbra, és távolról fejelt a kapus fölött a hálóba, de ezt a játékvezető les miatt érvénytelenítette, hiába nem értett egyet a döntéssel támadónk.

A hajrában többet cseréltünk, a szuperkupán debütáló Dóra Gergely is pályára lépett, majd a 75. és a 81. percben két újoncot avattunk, előbb Berczi Kristóf, később Somodi Attila is játéklehetőséget kapott először tétmérkőzésen.

Berczi érvénytelenített gólig is eljutott, egy jó ütemű kiugratás után belsővel passzolt a hosszú alsóba, de az asszisztens zászlaja ismét lendült, és ezt a gólt is érvénytelenítették. Somodi a hajrában harcos labdaszerzést követően akaszkodott össze ellenfelével, amiért Regdánszki sárgát is kapott.

A mérkőzés utolsó perceiben ellenfelünk megfogyatkozott, amikor Nagy Barnabás jól zárta ki ellenfelét, a játékvezető már itt szabálytalannak ítélte a hazaiak tízesét, Szakalit, aki a játékvezetői sípszó után érthetetlen módon erőből megrúgta Nagy lábszárát. A teljesen szükségtelen jelenetből tömegjelenet lett, de ez nem eszkalálódott durvasággá, a játékvezető és asszisztense is gyorsan a felek közé állt, és mivel jól látta az esetet, egyből piros lappal díjazta az agresszív megmozdulást.

A hosszabbításban újabb említésre méltó történés nem esett, így csapatunk sikerrel vette a MOL Magyar Kupa első körét.

Molnár Zoltán értékelője: – A kilencven perc egészét kontrollálva, magabiztos győzelemmel jutottunk tovább a Magyar Kupa következő fordulójába. A játékosok teljesítményével elégedett vagyok, gratulálok csapatomnak a látottakhoz. Sok sikert kívánok a Jászfényszarunak a bajnokságra.