Tóth-Ilkó: A kupasikerek nagy lökést adnak a bajnokság kezdetére

Felnőtt csapatunk középpályásával beszélgettünk a MOL Magyar Kupa mérkőzést követően.

Tóth-Ilkó Áron részese volt a 2017-es Magyar Kupa szereplésnek, pályára lépett a Jánoshalma ellen, és a kispadról figyelte végig az Újpest elleni találkozót. Hat évvel később egyértelmű célja lenne hasonló, ha nem jobb kupamenetelésben részt venni. A kupa mellett már az előttünk álló bajnoki nyitányról is kérdeztük csapatunk „tizennyolcasát”

– Milyen volt a mérkőzés, mennyire volt nehéz egy számunkra ismeretlen csapat ellen játszani?
– A Jászfényszaru csapata ellen nem játszottunk még, szóval nem igazán tudtuk mire számítsunk. Pár infót kaptunk a hét során az edzéseken, hogy nagyjából mire lehet készülni, de általában nem nagyon foglalkozunk az ellenfeleinkkel, mindig magunkra és a saját játékunkra koncentrálunk.

– Rögtön a kezdő sípszótól szakadó esőben zajlott a mérkőzés, miben befolyásolta ez a játékunkat, mennyire volt nehéz alkalmazkodni?
– Az egész napos fullasztó meleg után jólesett a frissítő zápor, szerintem a pályának is jót tett, így nem pattogott annyira a labda. A kombinatív sokpasszos játékunknak mindenképp kedvezett, annyi hátránya volt, hogy a mélyebb talajon kicsit nehezebb volt kitámasztani.

– Már volt lehetőséged pályára lépni a MOL Magyar Kupában, mennyire különleges sorozat ez, kiváltképp egy megyei csapatnak?
– 2017-ben – az első gödöllői szezonomban – főtáblára kerültünk a Magyar Kupában, ahol megvertük a Jánoshalmát, utána pedig az Újpestet fogadtuk hazai pályán. Ezeknek a kupameccseknek mindig van egy sajátos hangulata, mert minden egy mérkőzésen dől el. Megyei csapatként óriási élmény, ha összesorsolnak egy NB1-es csapattal, még akkor is, ha tudjuk, hogy nem mi vagyunk a favoritok.

– A sorsolás nyilván sokmindent befolyásol, de mi lehet a reális cél a csapat számára a kupában?
– Remélem, hogy pár kört még tudunk menni. Ideális esetben megye 1-es ellenfelet kapunk, de biztos vagyok benne, hogy akár NB3-mas csapat ellen is megállnánk a helyünket. Utána örülnék neki, ha egy NB1-es ellenféllel kerülnénk össze, ahol rengeteg kilátogató szurkoló előtt játszhatnánk. Ráadásul – ahogy tavaly a Fradit kiejtette az alacsonyabb osztályú Iváncsa, – akár mi is okozhatnánk meglepetést.

– Jól indult a szezon az eredményeket tekintve, a szuperkupa megnyerése után a Magyar Kupa első körét is sikerrel vettük, mit vársz a szezonnyitótól a DMTK ellen?
Sikeres alapozáson vagyunk túl, szerencsére minőségi ellenfelekkel tudtunk megmérkőzni a felkészülés során. A kupasikerek nagy lökést adnak a bajnokság kezdetére, így már nagyon várjuk a szezonnyitót. A DMTK a bajnoki címért folyó versenyben az egyik nagy riválisunk lesz, ellenük egyértelműen győzelmet várok.