Sipeki István: „mindenki kihozta magából a maximumot”

U13-mas csapatunk vezetőedzője, Sipeki István beszélt a mögöttünk álló idényről.

– Hogyan értékeled a szezon egészét?
– Összességében az egész évvel elégedett lehetek, hiszen a csapat 24 bajnokiból 22-szer győztesen hagyta el a pályát, egyszer szenvedtünk vereséget, egyszer pedig a szövetség ellenfelünket hozta ki győztesen. A csapat rúgott 226 gólt, ami dicséretet érdemel, noha voltak kevésbé erős csapatok is a csoportban. Mivel nem volt nyilvános tabella ebben a korosztályban, így a bajnokságnak nem volt győztese, de ha 3 pontot kaptunk volna minden győztes mérkőzésünk után, úgy mi gyűjtöttük volna a legtöbb pontot, és magabiztosan nyertük volna meg a bajnokságot.

– Voltak akár pozitív, akár negatív tekintetben meghatározó pillanatai az idénynek?
– Pozitív volt, hogy a csoportban a 2-3 erősebb ellenfél, akik ha jobban kezdték nálunk a mérkőzést, arra azonnal tudtunk válaszolni, ami mutatja a csapat erejét és szívósságát, hiszen kellett ellenük mérkőzést fordítanunk, amit meg is tettünk. Negatívum az egyetlen vereségünk a szezonban, de ez természetesen pozitívum is volt számunkra, amiből tanulni lehet.

– Mi volt a legnagyobb kihívás a szezonban?
– A legnagyobb kihívást talán az jelentette, hogy a szezon során a játékosoknak fent kellett tartani a megfelelő motivációját mind a mérkőzésekre, mind az edzésekre is. Úgy érzem, ezt sikerült megvalósítani, aminek bizonyítéka a bajnoki eredmény, és az év végi egri tornán megnyert aranyérem is.

– Miben fejlődött legtöbbet az U13-mas csapat, és miben kell a jövőben még fejlődni?
– Konkrétumot nem tudok kiemelni, mert az idény egészét nézve mindenben fejlődtünk egyénileg és csapatként is, és a jövőben is minden tekintetben szükséges fejlődni mindannyiunknak.

– Van olyan játékos, akit külön kiemelnél?
– Nem szeretnék külön kiemelni senkit. Úgy érzem, mindenki kihozta magából a maximumot, és hozzá tudott tenni ahhoz, hogy ilyen eredményeket érjünk el.

– Mit üzensz a játékosoknak nyárra, és a jövőre?
– Mindig legyenek meg a megfelelő célok, és annak eléréséért tegyenek meg mindent. Legyenek kitartóak és szenvedélyesek, sok sikert kívánok nekik a következő szezonra.