Pintér Tamás: „játékérettségben fejlődtünk a legtöbbet”

U15-ös csapatunk vezetőedzője, Pintér Tamás értékelte a 2022/23-mas idényt.

– Hogyan értékeled a szezon egészét?
Tisztában voltunk vele, hogy ez a szezon más lesz, mint a többi, hiszen ilyen szintű csapatok ellen eddig nem nagyon volt lehetőségünk játszani. Ennek megfelelően vetettük bele magunkat a bajnokságba, és kimondottan sikeres őszi szezont tudhattunk magunkénak, ahol játékban és eredményben is nagyszerűen teljesített a csapat. A tavasz már nem volt ennyire „eredményes”, sajnos sérülések is hátráltattak minket, és egy kicsit már azt is elhittük, hogy innentől minden könnyen fog menni.

 – Mik voltak a legmeghatározóbb momentumok, mérkőzések, akár pozitív vagy negatív irányban?
Kezdjük a negatívval. Az utolsó monori mérkőzés sok szempontból is tanulságos volt, sajnos ott nem a „szebbik arcunkat” mutattuk, olyan dolgokat engedtünk meg magunknak, ami nem illik a futballpályára. Azonban inkább a Mol Fehérvár FC elleni hazai döntetlent, a Paksi FC és a Nyíregyháza Spartacus FC elleni hazai győzelmeket emelném ki, ahol kiváló hangulat mellett csapatként tettünk le sokat az asztalra. Ezek a mérkőzések azok, amikre építhet a csapat a következő szezonban.

– Mi jelentette a legnagyobb kihívást a szezon során?
Elsődlegesen az ellenfelek játékereje, de szezon egészét tekintve talán a hosszú utak is, Békéscsaba, Zalaegerszeg, Szeged, tulajdonképpen az egész országot bejártuk. A tavasszal minket ért sérüléshullám sem könnyítette meg a dolgunkat.

– Miben fejlődött legtöbbet a csapat?
Játékérettségben fejlődtünk a legtöbbet. A mérkőzések alatt, sokszor jól mérték fel, hogy mikor tudunk az ellenfélre nagyobb nyomást gyakorolni, illetve mikor húzódjunk egy kicsit hátrébb.

 – Miben kell leginkább fejlődni a csapatnak a következő idényben?
Nincs annyi hely, hogy itt most mindent leírjak… De a viccet félretéve, érettebben, felelősséget vállalva kell mindenkinek pályára lépnie a következő idényben.

 – Van olyan játékos, akit kiemelnél az idényben nyújtott teljesítménye okán?
Talán már nem árulok el titkot, a csapattal megszavaztuk a szezon legjobbját, ahonnan Bucsai Benedek került ki győztesen. Góljaival, ellentmondást nem tűrő játékával rászolgált a kitüntető címre.

 – Mit üzensz a játékosoknak az idény lezárultálval?
Az egész szezont végig kísérte egy „szlogen”, így én sem mondhatok mást: Ez egy kib****tt háború!