Oszvári Tamás: „Ez a csapat pedig végre megtanult győzni a kiegyenlítettebb mérkőzéseken is.”

U16-os csapatunk szezonértékelője Oszvári Tamás vezetőedző gondolataival.

– Hosszú idény van mögöttünk, hogyan tekintesz rá vissza?
– A szezonnal kapcsolatban felemás érzéseim vannak, ugyanis voltak nagyon jó mérkőzéseink tele szenvedéllyel és érzelemmel, de volt egy negatív periódusunk is, így a végén nem sikerült olyan helyezést elérni, ahol a csapatnak a helye lett volna.

– Volt olyan pillanata az idénynek, amit külön kiemelnél, ami meghatározó volt?
– A tavaszi fordulóban a KISE elleni 4-1-re megnyelt mérkőzés volt a legmeghatározóbb, ahol a negatív periódusunk megfordult.

– Mi jelentette a legnagyobb kihívást?
– A nehezebb időszakokban is megtalálni a pozitívumokat, elhitetni a csapattal, hogy amit csinálunk az jó irány, és a fejlődésüket szolgálja, még akkor is, amikor ez nem párosult eredménnyel.

– Miben fejlődött a legtöbbet a csapat?
– Még ha nem is a győzelem az elsődleges célkitűzés a mérkőzéseken, hanem a jó játék, mindig ennek szellemében mentünk ki a pályára. Ez a csapat pedig végre megtanult győzni az izzadtságszagú, kiegyenlítettebb mérkőzéseken is.

– Miben kell még fejlődni az elkövetkező idényben?
– Hosszabb távon kell kiegyenlített teljesítményt nyújtani, illetve a taktikai elemekben még van fejlődnivalója a csapatnak.

– Van olyan játékos, akit kiemelnél az idényben nyújtott teljesítménye okán?
– Volt sok jó teljesítmény az egész szezont tekintve, de Tamás Máté volt az, akinek talán a legjobban sikerült megmutatnia a benne rejlő potenciált.

– Mit üzensz a játékosoknak az idény lezárultával?
– Először is szeretném nekik megköszönni az elmúlt 3 együtt töltött évet, remélem sikerül magukkal vinniük valamit abból, amit szerettem volna átadni. Ne felejtsék el, hogy szenvedéllyel csinálják amit csinálnak, és legyenek jelen a pillanatban.