Nemzetközi tornát nyert U11-es csapatunk.

A Fragaria Cup-on szerepeltek kisbikáink, amiről vezetőedzőjük, Komár Gábor küldött beszámolót.

Augusztus utolsó hetében, egy ötnapos nemzetközi utánpótlástornán vettünk részt, Presovban. A nagy múltra visszatekintő rendezvényen (20. alkalommal volt megrendezve), öt korosztály, 90 csapata  versenyzett. Az U11-es korosztályban, 15 nevező csapat volt, 6 országból (szlovák, lengyel, azerbajdzsáni, ukrán, román, magyar). A rendezés, magas színvonalú volt, a mérkőzések, jó minőségű, füves pályákon zajlottak, rengeteg néző jelenlétében. 

Az első két napon, a csoportmeccsek zajlottak, ahol a pályához, és a „les nélküliséghez” való alkalmazkodás volt a legnehezebb  feladatunk. Mivel minden meccs, torna, bajnoki, edzőmeccs, vagy egymás közti játék, a gyerekek képzését szolgálja, így az alapelveinkhez ragaszkodva, sokmozgásos, lapos passzos, kombinatív, létszámfölény kialakítására, labdabirtoklásra törekvő játékot játszottunk, amivel kiemelkedtünk a mezőnyből. A jó képességű játékosokból álló ellenfelek (több akadémia), inkább az 1v1 –et kereső, direktebb, célfutballra törekvő stílust képviselték, ami nagy kihívásra késztetett minket. Azt gondolom, nagyon jól alkalmazkodtunk az ellenfelek stílusához, többségében dominálni tudtunk, tudatos játékunkkal. A direktebb foci kontrollálásában, az ívelt labdák hatástalanításában, nagyot léptünk előre a torna során. A labdabirtoklásra való törekvésünk, az ellenfél folyamatos nyomás alá helyezése, nagyon jól működött, többször látványos játékkal, gyönyörű támadásokkal, szebbnél – szebb gólokkal szórakoztattuk, a minket kísérő, nagyszerű szurkolótáborunkat (is).

A felsőházi meccseken is folytattuk szuper játékunkat, mely eredménnyel is párosult, így viszonylag nagy fölénnyel, meg is nyertük a tornát. Nagyon büszke voltam a srácokra, hogy a tudatos (észfutball) magas minőségű, élvezetes játékunkkal felhívták magukra a figyelmet. Sok kollégától, szervezőtől kaptunk, nagyon pozitív visszajelzéseket

Eredmények:

Csoportmérkőzések

Gödöllői SK-FK Tempo Partizánske (szlovák) 4-0

Tatran Presov (szlovák) – Gödöllői SK 2-1

Stará Lubovna Redfox FC (szlovák) – Gödöllői SK 1-4

MKS Zsory Akademia I. (lengyel) – Gödöllői SK 2-2

Rájátszás

Gödöllői SK – EFK Baku (azerbajdzsáni) 3-1

Gödöllői SK – Dyush Narcis Khust (ukrán) 2-1

Gödöllői SK – MK Zsory Akademia I. (lengyel) 3-1

Gödöllői SK – CFT Academy Famt (szlovák) 1-1

ACS Kids Tampa Brasov (román) – Gödöllői SK 0-2

Progresul Spartac Bucuresti (román – Gödöllői SK 2-0

Tatran Presov (szlovák) – Gödöllői SK 0-3

Gratulálunk Kisbikáinknak, és Komár Gábornak a sikeres nemzetközi szerepléshez!

fotó: fragaria cup facebook