Legyőztük a címvédőt az 5. fordulóban

Sikerrel vettük a Vecsés elleni rangadót.

Pest I. osztályú felnőtt bajnokság, 5. forduló

A mérkőzés képgalériája.

Gödöllői SK-Vecsési FC 3-1 (1-0)

Vezette: Mencsik L. (Juhász Á., Tamasi S.)

Gödöllői SK: Németh – Balogh, Hevesi, Nagy, Abért, Mertse – Győrfi, Tóth-Ilkó – Reznek, Barabás, Koziorowski.

Kispad: Szaszovszki, Radnóti, Dolhai (Győrfi, 68.), Dóra (Barabás, 80.), Berczi (Balogh, 85.), Tamás M. (Reznek, 90.)

Sárga lap: Reznek (44.), Koziorowski (69.)

Gólszerző: Barabás (39.), Borsos (61., öngól), Koziorowski (73.)

Vecsési FC: Bonica, Olasz, Földi, Bakos, Hollauer, Péntek, Nádasi, Borsos, Fekete, Györe, Lencsés.

Kispad: Mészáros, Mudroch (Nádasi, 67.), Csernyicki (Fekete, 82.), Gényi (Földi, 46.), Kovács (Hollauer, 93.)

Sárga lap: Péntek (22.), Bonica (69.)

Gólszerző: Györe (89.)

A bajnokság 5. fordulójában a Vecsési FC csapatát fogadtuk hazai pályán. Csapatunkból több játékos hiányzott sérülés miatt, Wild Tamás mellett Hámor Zsombor, Bartucz Martin és Richter Tamás is ilyen okokból volt távol.

A mérkőzést egyértelműen jobban kezdtük, az 5. percben már helyzetbe kerültünk, Balogh beadását fejelte Mertse a kapu mellé.

A 7. percben Tóth-Ilkó ugrott ki ziccerben, de les miatt megállították az ígéretes támadást. Ezt követően meddő mezőnyfölényben játszottunk, a veszélyes támadások rendre elmaradtak, a mérkőzést több kisebb-nagyobb fault darabolta, melynek legtöbbször mi voltunk elszenvedői.

Az ivószünet előtt Barabás szólójából Koziorowski pörgetett a kapu fölé, majd a rövid frissítő utáni percekben Tóth-Ilkó fejelt Bonica kezei közé szöglet után. A folytatásban ismét próbálkozott Reznek, majd Németh Máténak kellett bravúrt bemutatnia egy lövés után.

Az első gólra egészen a 39. percig kellett várni, amikor Mertse Ábel hajszálpontos mélységi beadására Barabás Ádám érkezett a hosszún, és elemi erővel fejelt a kapuba. (1-0)

A szünetig az eredmény nem változott, így csapatunk előnyben vonulhatott pihenőre. A fordulást követően is magunknál tartottuk a kezdeményezést, egy perc alatt már kapuralövést is láthatott a népes nézősereg.

Pillanatokkal később már Németh Máté mentett lábbal, újabb fontos bravúrt bemutatva a rivális ellen. Ebben az időszakban a vendégek kicsit aktívabban játszottak, de a mi kapunkba nem tudtak gólt lőni. A sajátjukban azonban balszerencsés körülmények között betaláltak a vecsésiek: A 61. percben Barabásnál volt a labda a felezőnél, mielőtt hátulról kézzel fellökte őt a vecsésiek tizennégyese remek ütemben indította a jobb szélen Koziorowskit, aki a támadást továbblendítve erőből centerezett. A labdát Bonica könnyedén felszedte volna, de a visszafutó Borsos megelőzte őt, és a saját kapujába juttatta a labdát. (2-0)

A kétgólos előny tudatában nyugodtabban játszottunk, ellenfelünk pedig többet kockáztatott, Némethnek ebben az időszakban is kellett bravúros védéseket bemutatni, majd érkezett a harmadik gól, amiben kapusunk, Németh Máté is kulcsszerepet vállalt: Vecsési lövés után Tóth-Ilkó felé irányította a kirúgást, melyet Áron megcsúsztatott, a labda így Koziorowski elé került, csapatunk kilencese pedig nem gondolta túl a helyzetet, 23 méterről a lehulló labdát a felsőléc alá bombázta védhetetlenül a 73. percben. (3-0)

Háromgólos előnyben ilyen későn sokkal felszabadultabb volt a játék, többször helyzetbe tudtunk kerülni, de a következő gólt a vendégek szerezték, a 89. percben Szögletnél tömörültek kapunk elé, és az összevissza pattogó labdára ők értek oda előbb, és lőttek kapunkba. (3-1)

A gól után újoncot avattunk, U17-es csapatunk játékosa, Tamás Máté lépett pályára Reznek Donát helyett, Füli pedig első érintéséből hatalmas tapsot kapott, amikor tökéletes ütemben szerelte becsúszva a vecsésiek játékosát, ezzel meggátolva egy kontrát.

Az eredmény a hosszabbításban már nem változott, így újabb rangadót nyertünk a Vecsési FC ellen.

Molnár Zoltán értékelője: – Az egész heti kiváló edzésteljesítmény után a rangadó megnyerésével is elégedettek lehetünk. Igazi rangadó volt, férfias küzdelemmel teletűzdelve, melyen háromgólos előnyre tettünk szert. Kiváló csapatteljesítményt vonultattunk fel, elégedettek lehetünk mind az eredménnyel, mind a pályán látottakkal. Gratulálok a fiúknak, készülünk a következő feladatainkra.