Leány U17: Megvédtük a bajnoki címet

Kerekes Csaba csapata ismét elhódította a bajnoki címet a Leány U17-es 3/4 pályás bajnokságban.

Az idény legjobb góllövőjét is csapatunk adta, Mayer Hanna 35 találattal toronymagasan szerezte meg a gólkirálynői címet.

Bármilyen bajnokságban bajnoki címet nyerni különleges élmény. Mindezt veretlenül megtenni tovább emeli a győzelem fényét. Ha az egyenletbe berakjuk, hogy az előző idényben csapatunk szintén veretlenül hódította el a bajnoki címet, akkor joggal mondhatjuk, hogy remek munkát végzett mind Kerekes Csaba vezetőedző, mind teljes Leány U17-es csapatunk.

14 mérkőzésen 13 győzelem és mindössze egy döntetlen volt csapatunk mérlege, egyetlen pontvesztésünk a második helyezett Hatvani Lokomotív ellen szenvedtük el. Érdekesség, hogy a hatvani gárda egyetlen vereségét csapatunktól szenvedte el.

A 14 mérkőzésen 92 alkalommal találtunk a kapuba, és mindössze 6 alkalommal tudták csapatunk hálóját bevenni, ezzel a bajnokság legjobb gólkülönbsége is a miénk lett.

Az egyéni sikereken felül egyesületünk számára kiemelkedő érték, hogy U17-es csapatunkból többen is rendszeresen feljátszottak felnőtt csapatunkba, és az U14-es csapatból többen bemutatkozhattak, mint feljátszók, így megalapozva a következő idényre a keretet.

Kerekes Csaba vezetőedző így értékelte a szezont: – A leány U17-es csapatunk ebben a bajnoki évben is első helyen végzett a megyei leány U17-es bajnokságban. Újfent veretlenül, egyetlen döntetlent engedve az összes mérkőzés közül. A csapat nem rendelkezett bő kerettel, továbbá a csapatból négyen rendszeresen játszottak a női felnőtt gárdában, – Nagy Imi vezetésével –  javarészt kezdőjátékosokként ott is. Fontos kiemelni, hogy sokszor számíthattunk az U14-es leány csapatunk segítségére, azzal, hogy 1-2 játékosuk feljátszott hozzánk. A női szekció munkájának egy nagy eredménye, hogy ilyen felfelé áramoltatáshoz tudunk nyúlni, melyben köszönjük Orbán Csilla fáradhatatlan munkáját. A csapatunk jó közösségként, egymásért küzdve érte el ezt a szép eredményt, mindamellett, hogy Mayer Hanna megszerezte a gólkirálynői címet. Bízzunk benne, hogy ez a csapat még sok örömet szerezz egyesületünknek, és gratulálunk ehhez a megismételt, szép eredményhez!