Kiütés a Nagykáta ellen

Felszabadult játékkal hatszor mattoltuk a Nagykátát.

Gödöllői SK-Nagykáta SE 6-1

Vezette: Nagy P. (Török M., Lovas N.)

Gödöllői SK: Németh M. – Nagy B., Hevesi, Bartucz, Balogh B. – Tóth-Ilkó, Reznek, Győrfi – Abért M., Koziorowski, Barabás.

Kispad: Tóth K., Abért B. (Balogh B., 81.), Miknyóczki (Koziorowski, 81.), Dolhai (Tóth-Ilkó, 76.), Mertse (Nagy B., 63.), Halmos (Reznek, 79.), Richter.

Gólszerző: Koziorowski (8., 39.), Barabás (27.), Reznek (49., 57.), Mertse (87.)

Férfi felnőtt csapatunk a Szűcs Lajos Sportcentrumban fogadta a Nagykáta SE csapatát. A két csapat idei első mérkőzésén a kátaiak bizonyultak jobbnak, és tartották otthon a három pontot, így volt visszavágnivalója Győri Zoltán csapatának.

A mérkőzést egy jóiramú és eredményes Pest Megyei Kupa elődöntő után rendeztük, így pozitív előjelekkel, bár kicsit fáradt lábakkal vártuk a mérkőzést. Ez azonban a játékon egyáltalán nem játszott, és az első labdaérintésektől látszott, hogy a három pontot itthon tudjuk tartani.

A nyolcadik percben pedig a vezetést is megszereztük, Nagy Barnabás tökéletes beadásába rakta bele a fejét Koziorowski, a kapusnak esélye sem volt hárítani (1-0).

A vezetés tudatában a Nagykáta megpróbált többet támadni, ennek pedig – ellenfelünk szerint vitatott körülmények között – újabb gödöllői gól volt az eredménye. Győrfi szabadrúgásába Abért Márton fejelt bele a tizenhatos vonalánál, az így magas ívbe kerülő labdát a vendégek kapusa hagyta lehullani, nem nyújtózott érte, így a berobbanó Barabás a kapust is eltarolva a kapuba fejelt. (2-0)

A kissé paprikás hangulatú mérkőzés folytatása gyönyörű, sakk-matt helyzetre kijátszott harmadik gólt hozott. Győrfi tálalt a tizenhatos sarkához Rezneknek, aki kapásból a védelem mögé beinduló Barabást vette célba. Bara a levegőben középre terelte a labdát, így az érkező Koziorowski a kapustól zavartalanul a hálóba lőtt. (3-0)

A szünetben a kényelmes, háromgólos előny sem lassította le a játékot, melynek a fordulás után négy perccel meg is lett az eredménye. A 49. percben Abért Márton finoman középreívelt labdájába Reznek bólintott bele, a labda a kapufáról a hálóba szállt. (4-0)

Az 57. percben ismét Reznek volt eredményes. Gyors kispasszos játék után Barabás lőtt 17 méterről, a kapusról kipattanó labdára Reznek reagált elsőként, és a kapuba passzolt. (5-0)

A 64. percben szépíteni tudott a Nagykáta. Egy mutatós baloldali szóló után tálaltak középre, ahol Pesti Szabolcs a bevetődő védők között a kapuba lőtt. (5-1)

A folytatásban a mezőnyjáték dominált, de az i-re a pontot Mertse találatával mi tudtuk felrakni. A 87. percben Miknyóczki kapott labdát a jobb szélen, hajszálpontos lapos beadására a védőjét megelőző Mertse Ábel érkezett, támadónk pedig nem hibázott ziccerben, beállítva a végeredményt. (6-1)

Győri Zoltán értékelője: – Gratulálok a srácoknak a mutatott játékhoz és a végeredményhez! További sok sikert a Nagykátának!