„Kispálya, nagypálya, Gödöllő a királya!” – Remekeltünk az egri Emerson kupán

A keddi – utolsó – nap nyolc döntőt rendeztek a tornán, minden mérkőzésen érdekeltek voltak csapataink.

Négynapos egri tornán szerepelt a Gödöllői SK delegációja, nyolc korosztályban. A torna minden napján rengeteg jó teljesítményt, szép gólt, cselt, és folyamatos kreatív játékot mutattak csapataink, ennek is köszönhető, hogy a keddi „döntőnap” nyolc, aranyéremért vívott mérkőzésének mindegyikén szerepeltek csapataink.

A mérkőzések sorát Leány U14-es csapatunk (2009) kezdte meg, a Csepel FC ellen. A gólgazdag mérkőzésen végül az ezüstérmet szerezte meg a tornán végig remekül szereplő csapatunk. Egyéni elismerésként a torna legjobb kapusának választották Volák Natáliát.

Ezt követően egyszerre hét pályán voltunk érdekeltek. Leány U12-es (2011) csapatunk az Astra HFC ellen lépett pályára, itt szintén ezüstéremmel zártunk. A torna legjobb mezőnyjátékosát is mi adtuk, Csaszlava Lilla személyében, így Orbán Csilla mindkét csapata ezüstéremmel, és rengeteg versenytapasztalattal lett gazdagabb.

A fiúknál Sipeki István U13-mas (2010) csapata parázsmérkőzésen döntött az aranyérem sorsáról, ez végül Gödöllőre került, a Szolnoki MÁV UFC elleni győzelemmel. Csapatunk adta a gólkirályt, Ignátz Márk gólzáporos négy napját díjazták.

U12-ben (2011) Schlemmer Balázs csapata óriási csatában maradt alul a Marosvásárhely ellen. A centerpályán szereplő U12-es gárdánk is gólkirályt adott a tornán, Vass Kende személyében.

U11-ben (2012) Szilágyi Norbert gárdája egyesületünk számára ismerős párharcot játszott a döntőben, a Dunaharaszti MTK ellen szerepeltek. Jól kezdtük a mérkőzést, bár az eredmény többször szoros lett, végül nyerni tudtunk, és Illés József személyében a torna legjobb mezőnyjátékosát is mi adtuk.

U10-ben (2013) Komár Gábor csapata a Nyíregyháza Spartacus ellen vívott döntőt. A Szpari felvette a kesztyűt, de csapatunk ellentmondást nem tűrő játékkal hódította el az aranyérmet, és szerezte meg a gólkirályi címet is, mely Varjú Ábelhez került.

U9-es (2014) kisbikáink – Gróf Roland csapata – a Jászfényszaru ellen játszott a palánkos pályán a fináléban. Az ifjú titánok remekeltek a mérkőzésen, és sokgólos győzelmet arattak. A torna legjobb kapusának pedig csapatunk hálóőrét, Kökény Bálintot választották.

U8-as (2015) legkisebb kisbikáink Králik Fanni vezetésével a Mezőkövesd Zsóry FC ellen döntőztek. A mérkőzés gólgazdag gödöllői győzelmet hozott. Ebben a korosztályban is a legjobb kapust adta egyesületünk, Telek Noah teljesítménye érdemelte ki az elismerést.

A versenyeztetés mellett a torna remek csapatépítő volt játékosaink számára, minden este kisbikáink hangjától zengett a Dobó tér, és a kollégiumok környéke, így Egerbe ismét elvittük a remek hangulatot, hála játékosainknak mind a Tehetségközpont, mind Grassroots, mind Női szekcióinkból.

Külön dicséretet és elismerést érdemelnek a szülők, hozzátartozók, akik folyamatos hangos bíztatással bátorították játékosainkat jobb teljesítményre, a játék képén is látszott, mekkora motivációt adott számukra ez. Dicséretet érdemelnek a játékosok is, akik amikor nem volt mérkőzésük, teli torokból szurkoltak egymásnak, így minden gödöllői mérkőzésen garantált volt a jó hangulat.

A torna végső mérlege egyesületünk számára: 5 aranyérem, 3 ezüstérem.

Gratulálunk játékosainknak, szakmai stábunknak, és a szülőknek, hozzátartozóknak egyaránt a négynapos tornán nyújtott teljesítményhez!

A torna első napjának galériája.

A torna második napjának galériája.

A torna harmadik napjának galériája.

A torna negyedik napjának galériája.