Hevesi: „ugyanolyan koncentráltnak kell lennünk, mint a döntőig vezető úton” (LAPSZEMLE)

Csapatkapitányunk adott interjút Kovács Kristófnak, és a Sportszelet Online-nak.

Hevesi Milán már tizenhárom esztendeje a Gödöllői SK színeiben futballozik, sőt jó pár éve a csapatkapitányi karszalaggal is ő büszkélkedhet. Több mint egy évtizede tartó gödöllői „szolgálata” alatt megtapasztalhatta a lejtőket és a magaslatokat egyaránt szeretett klubjával. Az első szezonjában, 2011. május 25-én rögtön kupadöntőt játszhatott, a nagykőrösi fináléban azonban a Lovrencsics László irányította Gödöllői SK 2–0-ra alulmaradt a Törtellel szemben. A jelenhez visszatérve, Hevesi Milán a tavalyi évben bajnoki címet és Pest Megyei Szuperkupa-győzelmet ünnepelhetett gödöllői színekben, május 21-én, vasárnap 17.00 órától pedig már a második kupadöntőjén léphet majd pályára a rutinos középhátvéd. Ennek a különleges eseménynek az alkalmából kérdeztük őt, a nosztalgia mellett arról is, mit vár a Felsőpakony elleni összecsapástól.

– Hogyan emlékszik vissza a 2011-es Törtel elleni nagykőrösi fináléra?

– Bevallom, nem könnyű felidézni azt a mérkőzést, hiszen jó pár év eltelt azóta. Ami beugrik róla: egy, a tavaszi idényre alaposan megerősített Törtellel találkoztunk, akik, ha jól emlékszem, a következő szezonban meg is nyerték a bajnokságot, igaz már Nagykőrösként. Abban az évadban indult el az a koncepció Gödöllőn, hogy főként a helyi, illetve a környékbeli fiatalkora épüljön a gárda gerince, kiegészülve néhány rutinosabb labdarúgóval. A döntőt ugyan végül 2–0-ra elveszítettük, de úgy gondolom, összességében helytálltunk. Nem vitás, egy döntő esetében a végén igazából csakis az számít, ki emeli a magasba a kupát. Azon a 12 évvel ezelőtti mérkőzésen megvoltak a lehetőségeink a szorosabb eredményre, és meg is nehezítettük a Törtel dolgát, de végül be kellett érnünk az ezüstéremmel.

– Mit gondol, minek köszönhető az idei sikeres kupaszereplésük?

– Mindig is úgy éreztem, hogy a Pest Megyei Kupa egyik legnagyobb kihívása a klubok számára, hogy hétköznaponként vannak a fordulók. Nyilván csak így van lehetőség a kupasorozat lebonyolítására, de amatőr szinten ez plusz kihívást jelent. Nem feltétlenül tudnak úgy készülni a játékosok, mintegy egy-egy hétvégi fordulóra. Arról nem is beszélve, a kupasorozat révén elég egy rosszul sikerült kilencven perc és már ki is estél. Régóta várom már, hogy újra kupadöntőt tudjak játszani, hiszen a nagykőrösi finálé óta többször is eljutottunk az elődöntőig. Előfordult, hogy döntetlennel estünk ki, szóval örülök annak, hogy idén eljutottunk a fináléig. Számunkra jól jött, hogy az első tavaszi kupafordulót a bajnokság első fordulója előtti hétvégén tudtuk lejátszani, így eggyel kevesebb hétközi játéknapunk volt. Úgy érzem, minden egyes meccsre megfelelően felkészültünk, koncentráltak voltunk és végig magabiztos teljesítményt nyújtva tudtunk eljutni a végjátékig. Személy szerint a Dunakanyar-Szentendre elleni negyeddöntőben nem játszottam, így arról nem tudok érdemben nyilatkozni, viszont a többi találkozón. a továbbjutást végig a kezünkben tartva tudtuk abszolválni

– Az akkori tapasztalataival felvértezve, mit tud átadni a maiaknak – immáron csapatkapitányként?

– A múltbeli tapasztalat nélkül is azt mondanám: mindenki élvezze a találkozót. A motivációval biztosan nem lesz gond és ugyanolyan koncentráltnak kell lennünk, mint a döntőig vezető úton. Nem minden nap játszik finálét az ember, de nem szabad, hogy ez görcsössé tegyen bárkit is. Az elmúlt két szezonban volt jó pár meccsünk, ahol jelentős tét volt, de szerencsére ezeket mindig tudtuk kezelni. Szóval, tényleg az a legfontosabb, hogy élvezzük a játékot, persze a megfelelő fegyelem és hozzáállás megtartása mellett. A pálya és a hangulat biztosan remek lesz. Remélem, sok gödöllői szurkoló elkíséri majd bennünket, mi pedig jó játékkal és kupagyőzelemmel tudjuk ezt nekik meghálálni.

– Előzetesen miként látja a vasárnapi finálé esélyeit?

– Nem foglalkoznék az esélyekkel. Egy döntőben szerintem sosincs igazán favorit. A magunk részéről az lesz a legfontosabb, hogy fejben megfelelően felkészüljünk, és ugyanúgy tudjuk motiválni egymást, mint az elmúlt hetekben. Ha ezek a tényezők rendben lesznek, akkor biztos vagyok benne, hogy jönni fognak a megfelelő megoldások és a jó játék is.

Forrás: Sportszelet Online