Három gól, két piros lap – Ez történt Hidasnémetiben

Felnőtt csapatunk a MOL Magyar Kupa második körét is sikerrel vette.

Hidasnémeti VSC-Gödöllői SK 0-3 (0-1)

Vezette: Sándor Csaba (Vilmányi Simon, Szabó Ferenc Szilárd)

Hidasnémeti VSC: Giák, Czető, Menougong, Keményffy, Veréb, Bakos, Molnár, Földi, Tóth, Sramkó, Tucsa.

Kispad: Hordii, Bedő (Veréb, 70.), Csutora, Szloboda.

Sárga lap: Tóth (22.), Veréb (64.), Tucsa (75.), Bakos (76.)

Kiállítva: Sramkó (88., durvaság), Keményffy (92., második sárga)

Gödöllői SK: Németh – Hámor, Abért, Bartucz, Hevesi, Balogh – Győrfi, Tóth-Ilkó – Reznek, Koziorowski, Barabás.

Kispad: Szaszovszki, Nagy (Hámor, 29.), Dolhai (Győrfi, 62.), Miknyóczki (Koziorowski, 82.), Richter (Barabás, 62.), Dóra (Balogh, 82.), Somodi.

Sárga lap: Németh (85.)

Gólszerző: Barabás (37., 53.), Reznek (93.)

Csapatunkra hosszú túra várt a MOL Magyra Kupa második fordulójában, ahol a Hidasnémeti VSC volt ellenfelünk. A BAZ I. osztályban szereplő csapat számos olyan játékossal rendelkezik, akinek komoly NB-s rutinja van, így nehéz mérkőzésre számítottunk.

A kezdő sípszótól magunkhoz ragadtuk az irányítást, és a mérkőzés elején egyértelmű volt csapatunk mezőnybeli fölénye, ezt helyenként szép, helyenként durva jelenetekkel igyekezett kompenzálni ellenfelünk. Ilyen eset volt a Hámor Zsombor ellen elkövetett durva fault is, melynek következtében szélsőnk nem tudta folytatni a mérkőzést, helyére a 29. percben Nagy Barnabás állt be. Percekkel később Győrfi Benedeket mattolták, de ez a megmozdulás megtorlatlan maradt.

Csapatunk azonban csattanós választ adott a látottakra, a 39. percben Koziorowski továbbította a labdát Barabásnak, aki higgadtan lőtt a kapuba, előnybe juttatva csapatunkat. (0-1) A gól után több játékos összeszólalkozott az amúgy is felfokozott hangulatú mérkőzésen így megnehezítve a játékvezetők dolgát.

A feszültség ellenére a félidőig nem esett újabb találat, így egygólos előnyben vonultunk pihenőre. A szünet után a játék képe nem változott, Barabás és Bartucz is fejjel veszélyezetett, a gól így nyomás alatt gyorsan érkezett, amikor Tóth-Ilkó centerezett hajszálpontosan Barabásnak, aki üresen érkezve nem hibázott. (0-2)

A kétgólos előny birtokában megnyugodott csapatunk, a kombinatív játék is felélénkült, ami nem tetszett ellenfelünknek, több durva belépő miatt kellett büntetőlapot felmutatnia a játékvezetőnek. Ilyen eset volt a 88. percben a Dolhai ellen elkövetett több ütemet késett belépő Sramkótól, aki – miután Dolhai szóvá tette neki az erős ütemkésést – lefejelte középpályásunkat, így egyből piros lapot mutatott fel neki Sándor Csaba játékvezető. A tömegjelenet után – amely a lelátón is fokozta az indulatokat – négy perc sem telt el, amikor ismét villant a piros kártya a hazaiknak. Richter vezetett kontrát, Keményffy pedig hátulról érkezve egyértelműen lábra irányuló taposómozdulatot mutatott be, melynek köszönhetően megkapta második sárgáját, így ő is percekkel a lefújás előtt fejezte be a mérkőzést.

A kegyelemdöfés azonban még hátra volt, a 93. percben labdaszerzés után ismét gyorsan építettünk fel támadást, Reznekhez került a labda akire a kapujából kint álló kapus kirontott, Donát higgadt csel után a kapuba emelt, beállítva ezzel a végeredményt. (0-3)

Molnár Zoltán értékelője: – Remekül megszervezett utazás, remekül felépített 90 percnyi teljesítmény a csapat részéről, megérdemelten jutottunk tovább a Magyar Kupa harmadik fordulójába. Gratulálok a fiúknak, hogy ebben a rekkenő hőségben is ilyen teljesítményt nyújtottak, és ilyen hozzáállást mutattak.

A mérkőzés utáni napon Pisont István segédletével megtartották a MOL Magyra Kupa harmadik fordulójának a sorsolását, ahol kiderült, hogy a harmadosztályú Dunaföldvár lesz az ellenfelünk. Vezetőedzőnk így kommentálta a sorsolást: – Tudjuk, hogy ellenfelünk a Dunaföldvár jó képességű társaság, de egyelőre több feladat van előttünk a mérkőzésig, így nem foglalkozunk túlzottan a sorsolással még, hiszen mindig a következő mérkőzés van a fókuszban.