Ha Gödöllő-Dunaharaszti, akkor a végén jön a dráma…

A Dunaharaszti MTK elleni elmúlt négy mérkőzésen a „végén jött a dráma”, nem volt ez másképp ezúttal sem.

Gödöllő SK-Dunaharaszti MTK 2-1 (1-1)

Vezette: Fenyvesi (Vargha, Drótár)

A mérkőzés képgalériája.

Gödöllői SK: Németh – Nagy B., Hevesi, Abért, Bartucz, Balogh B. – Győrfi, Tóth-Ilkó – Reznek, Mertse, Barabás.

Kispad: Szaszovszki, Dolhai (Tóth-Ilkó, 66.), Koziorowski (Nagy B., 76.), Richter, Dóra, Dékány, Hámor.

Sárga lap: Nagy B. (54.), Tóth-Ilkó (62.)

Gólszerző: Mertse (5.), Reznek (95.)

Dunaharaszti MTK: Nacsa, Balogh D., Vitányi, Bata, Oláh, Pesti, Tóth F., Csizmadia, Rétsági, Szalai, Fellegi.

Kispad: Gyatyel, Gosztonyi, Pataki (Fellegi, 72.), Kovács-Galavics (Oláh, 59.), Hári (Vitányi, 83.), Quanaj (Bata, 85.), Szőke (Balogh D., 76.)

Sárga lap: Fellegi (68.), Szőke (87.), Nacsa (88.)

Kiállítva: Tóth F. (75.)

Gólszerző: Bata (3.)

A Pest Vármegyei I. osztály nyitófordulóján rögtön rangadóval kezdtünk, az elmúlt két évben bajnoki címért folytatott harcban rivális Dunaharaszti érkezett Gödöllőre, várhatóan idén is hasonló célokért fog küzdeni mindkét együttes.

A találkozó számunkra a legrosszabb forgatókönyvvel indult, a 3. percben Bata lőtt jobbról éles szögből a hosszú kapufa mellett a hálóba, így gyorsan magához ragadták a vezetést a vendégek. (0-1)

Az előny azonban nem tartott sokáig, az 5. percben Barabást mattolták a tizenhatoson belül, a játékvezető hezitálás nélkül a büntetőpontra mutatott. A labda mögé Reznek állt, de lövése a felsőlécről kifelé pattant, erre a labdára azonban Mertse Ábel reagált a leggyorsabban, és a kapus fölött a hálóba fejelt. (1-1)

A gyors gólváltás után tiszta kép rajzolódott ki, csapatunk dominált, a DMTK főleg kontrákra épített. Több lövés volt csapatunk számára, a 23. percben Balogh tört ki, lövése a kapufán csattant, a kipattanót Mertse ezúttal a kapu fölé lőtte.

A 30. percben Mertse ugrott a védelem mögé, de lövését a kapus hárította, a kipattanó Reznek mögé érkezett, így támadónk csak belekapni tudott. Pillanatokkal később már Tóth-Ilkó centerezett, Barabás azonban nem tudott erőt vinni a lövésbe, így a kapus fogta. Itt nem állt meg a tüzijáték, Reznek is kísérletezett a 31. percben, de a bevetődő védők blokkjáról a kapusé lett a labda.

A 37. percben a Dunaharaszti is veszélyeztetett, egy védelmi megingás után ziccerben találták magukat, de Németh Máté határozottan érkezett kapujából, és szögletre mentette az egyértelmű gólhelyzetet. A folytatásban helyzetek nem, de keményebb belépők voltak, ezeknek többnyire mi voltunk az elszenvedői, egy – Barabást hátulról ért – taposás után Tóth F. első sárgalapját is megkapta a találkozón.

A fordulást követően azonos volt a játék képe a szünet előttivel, domináltuk a játékot, többet támadtunk, de ezek nem értek góllá, sőt veszélyes helyzetünk is kevés volt. A 60. perc környékén a DMTK is nagyobb sebességbe kapcsolt, itt percek alatt Nagy Barnabás és Tóth-Ilkó Áron is besárgult taktikai szabálytalanság után.

A 78. percben megfogyatkoztak a vendégek, Tóth Ferenc öklelte fel Dolhai Gergőt a félpályánál, a játékvezető pedig felmutatta a DMTK középpályásának a második sárga lapját is. Ez változást hozott a játék képében, magasabb fokozatba kapcsoltunk, és a 83. percben gólt is lőttünk – ezt azonban érvénytelenítették -. Győrfi passzolt Koziorowskinak, akik lövéssel próbálkozott 18 méterről, a labda egy védőről levágódott Balogh Bálint elé, aki egy igazítás után a kapuba lőtt, ezt az asszisztens azonban les miatt érvénytelenítette.

A csattanóra a nyitófordulóban a 95. percig kellett várni. A jelzett 5 perces hosszabbítás – mely több ápolás, csere, a kiállítás illetve kisebb-nagyobb szabálytalanság miatt jött össze – utolsó percében Barabás lövését blokkolták, így a lepörgő hosszabbítás utolsó pillanataiban szöglethez jutottunk. A sarokrúgást Dolhai tekerte középre, ahol az érkező Reznek csúsztatott a labdába, ami a kapuban kötött ki. (2-1) A gólöröm közben elhangzott a hármas sípszó, így csapatunk győzelemmel vette a DMTK elleni szezonnyitót, és az elmúlt négy mérkőzéshez hasonlóan ( 76. Abért,, 91. Barabás, 91. Barabás, 92. Tóth F.) ismét a mérkőzés végén esett gól befolyásolta az eredményt a Gödöllő-Dunaharaszti párharcban.

Molnár Zoltán nyilatkozata: – Fantasztikus győzelemmel kezdtük a bajnokságot, egy jól játszó Dunaharaszti ellen. Gratulálok csapatomnak a sikeres kezdethez, kiváló munkát pakoltak bele a találkozóba. Köszönjük a szurkolóknak a támogatást a mérkőzésen.