Fontos, hogy ne csak munkakörnyezetben találkozzunk egymással

Egyesületünk klubigazgatója, Rózsavölgyi Sándor válaszolt kérdéseinkre az edzői csapatépítő kapcsán.

Egyesületünk edzői stábja kétnapos csapatépítőn vett részt Berkenyén. Az eseményen áttekintették az elmúlt idényt, egyesületünk szakmai alapelveit, és céljait a jövőre tekintve. Az első nap délutánján extenzív, négyórás elsősegélynyújtási blokkot is tartottak, ahol a defibrillátor kezelésétől kezdve az allergiás reakciókon át a jégspray használatáig rengeteg témát érintettek, és választ is kaphattak edzőink a saját kérdéseikre. A második napon kötetlen beszélgetés keretében az új teendőkről, illetve felnőtt csapatunk előző idényéről folyt a beszélgetés, ám ez sem szigorúan szakmai megközelítésben történt, hiszen az emberi oldal, a játékosokkal való közös hang megtalálása legalább akkora hangsúlyt kapott.

Miért volt fontos a csapatépítő, és miért pont Berkenyén?

– Elsősorban azért, hogy munkatársainkkal ne csak a pályán találkozzunk, hanem más környezetben is legyünk együtt. Fontos volt ezért, hogy ne Gödöllőn, hanem valahová elvonulva tegyük ezt meg, mert ebben benne van egy olyan összekovácsoló este is, ahol a családtól elszakadva a kollégákkal együtt, de nem munkajellegű közegben, pihenve és szórakozva tudunk jobban megismerkedni egymással.

Milyen volt a hangulat a két nap során?

– Remek volt a hangulat, teljesen jól szolgálta a célt amiért elmentünk, a visszajelzések alapján is azt gondolom, hogy ezt rendszeresítenünk kell, nem csak a hangulat miatt, hanem azért, mert összességében nagyon hasznos két napot töltöttünk el.

A hasznos dolgokat említve beszéljünk kicsit az elsősegély-blokkról, ami az első nap leghosszabb eseménye volt, miért gondoltad fontosnak ezt a továbbképzést?

– Régóta terveztük, hogy ilyen jellegű oktatást kapjanak az edzőink, ahol a defibrillátor használatától az elsősegélynyújtás alapjaiig megismerkedjenek ezekkel a témákkal, hiszen látjuk a világban, hogy történnek problémák. Ők biztosan ott vannak az edzéseken, ők az első vonal, aki bármilyen probléma esetén segíteni tudnak, ezért volt fontos.

Az edzői csapatépítőről készült képgalériánk az alábbi fotóra kattintva elérhető: