„Értékes edzőmérkőzésen vagyunk túl”

A harmadosztály élmezőnyébe tartó Budaörs SC ellen folytattuk a felkészülést.

Gödöllői SK-Budaörs SC 1-2

A mérkőzés képgalériája.

Gödöllői SK: Németh – Tóth Cs., Hevesi, Abért M., Nagy B., Barabás – Győrfi, Dolhai – Mertse, Koziorowski, Reznek.

Kispad: Balogh, Szaszovszki, Hámor, Tóth-Ilkó, Bartucz, Richter.

Gólszerző: Koziorowski.

Felnőtt csapatunk második edzőmérkőzése a harmadosztályú bajnokságok egyik legerősebb csapata, a Budaörs SC ellen került megrendezésre, ismét hazai pályán.

Csapatunkba a mérkőzésre visszatért Bartucz és Tóth-Ilkó is, így Dóra Gergely volt hiányzó – aki külön munkát végzett a mérkőzés közben -, illetve Dékány Levente és Varró Botond nem volt jelen.

A találkozót ellenfelünk kezdte jobban, a több első- és másodosztályú rutinnal rendelkező játékost felvonultató Budaörs már az első percektől átvette a játék irányítását.

A harmadik percben jobbról érkező lövést kellett Némethnek hárítania, majd két perc múlva már Reznek kísérletezett távolról, de mindkét kapus hálója érintetlen maradt ezeknél a kísérleteknél.

A nyolcadik percben a vendégek játékosa rutinosan beállt a labda és az érkező védőnk közé a tizenhatoson belül, aminek a vége büntető lett, igaz a szabálytalanság tényét játékosaink erősen vitatták. Bár érezte az oldalt Németh a tizenegyesnél, a sarokba helyezett labdára nem érhetett oda. (0-1)

A folytatásban is főleg a vendégek kezdeményeztek, többször is kapunkba találtak, de ezeket les, vagy a labda alapvonalon túlgördülése miatt érvénytelenítették.

A harmincharmadik percben ismét veszélyeztettünk, de Koziorowski pörgetése a kapu fölé szállt. A harminchatodik percben pedig jött a hidegzuhany: jobb oldali bepassz után középen forgolódott a vendégek támadója, majd tovább tudta juttatni a labdát, amit a hosszú alsóba lőtt a budaörsi támadó. (0-2)

A szünetig mindkét csapat előtt adódott 1-2 lehetőség, de ezeket vagy a kapu mellé lőtték, vagy a kapusok hatástalanították, így a szünetre kétgólos budaörsi előnyben vonultak a csapatok.

A fordulás után ismét kezdeményezőbb volt a Budaörs, Szaszovszkinak kellett védenie egy középre tartó lövést, majd percekkel később már ellenfelünk kapuja előtt ünnepelhettünk: Hátul járattuk a labdát, majd néhány érintésből kapura törtünk. Tóth-Ilkó passzolt Rezneknek a félpályához, aki testcsellel átverte az őt védő játékost, és hajszálpontosan kiugratta Koziorowskit, aki ziccerben váratlanul a rövid alsót vette célba, és nem hibázott. (1-2)

A gól után kiegyenlített volt a játék, Szaszovszkinak ismét kellett bravúrokat bemutatnia, de előttünk is adódtak lehetőségek, Balogh lövését is védte a budaörsi kapus, majd a Richter beadásából mellkassal felpörgetett akrobatikus lövést – amit Barabás adott le – a felsőléc hárította.

Molnár Zoltán értékelője : – Az ellenfél által diktált erős tempó és fizikális futball teljes erőbedobásra késztetett minket az első félidőben, ahol voltak értékes periódusaink, de a minőségi teljesítményt produkáló Budaörs könyörtelenül kihasználta a hibáinkat. A második félidőben abszolút jól reagáltunk a tapasztaltakra, ez az időszak kiegyenlített játékot hozott, gólt szereztünk, kapufát is lőttünk. Pozitív teljesítményt tett le a csapat az asztalra, nagyon értékes felkészülési mérkőzésen vagyunk túl. A láthatóan az NB III élmezőnyébe tartó ellenfelünkkel szemben összességében a 90 perc egészét nézve nagyon elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Sok sikert kívánok a Budaörsnek a céljaik eléréséhez.