Emelt fővel távoztunk a MOL Magyar Kupából

Felnőtt csapatunk az NBIII-mas élcsapat FC Dunaföldvár ellen maradt alul a kétszer 15 perces hosszabbításban.

Gödöllői SK – FC Dunaföldvár 1-2

A mérkőzés képgalériája.

Gödöllői SK: Németh – Balogh, Abért, Hevesi, Nagy B., Mertse – Dolhai, Tóth-Ilkó – Reznek, Koziorowski, Barabás.

Kispad: Szaszovszki, Dóra, Somodi, Miknyóczki, Győrfi (Dolhai, 58.), Berczi (Balogh, 91.)

Sárga lap: Abért (38.), Győrfi (66.), Koziorowski (80.), Nagy B. (114.)

Gólszerző: Barabás (9.)

FC Dunaföldvár: Vukman, Szedmák, Horváth, Bartha, Dorogi, Tóth Á., Molnár, Gál, Görög, Kun, Tóth M.

Kispad: Wolland, Károly (Szedmák, 66.), Pleszkán (Tóth Á., 83.), Ladányi (Tóth M., 103.), Keringer, Rabi (Görög, 117.), Urbán, Dobos, Süle.

Sárga lap: Bartha (26.), Dorogi (41.), Molnár (48.), Kun (51.), Görög (70.), Károly (91.), Vukman (120.)

Gólszerző: Tóth M. (1.), Bartha (105.)

A MOL Magyar Kupa 3. fordulójában az NB III. Dél-Nyugati csoport egyik élcsapata, az FC Dunaföldvár érkezett Gödöllőre.

Csapatunk több játékosra sem számíthatott sérülés miatt, Wild Tamás és Hámor Zsombor mellett Bartucz Martin és Richter Tamás sem állt rendelkezésre a mérkőzésen.

A mérkőzés horrorszerűen indult számunkra, az első percben hátrányba kerültünk. Egy baloldali mélységi beadást követően csúsztatott kapunkba Tóth M. (0-1)

Ennek ellenére nem ültünk le, sőt hamar meg is jött az egyenlítés: Egy rosszul hátrapasszolt labdára csapott le Barabás Ádám, és ziccerben hibátlanul passzolta el a labdát Vukman mellett. (1-1)

A gyors gólváltás után domináltuk a játékot, ellenfelünket láthatóan megfogta letámadásunk, amihez idő kellett ,hogy alkalmazkodjanak. A 11. percben Tóth-Ilkó fejelt pontrúgás után a kapu mellé, majd percekkel később ismét Áron fejéről került a labda a kapu irányába, de magas fejese végül a felsőléc fölött hagyta el a játékteret.

A 15. percben Reznek akrobatikus mozdulata után került a labda a kapufára, majd két perccel Később Barabás vette célba a hosszú alsót, itt ismét a vendégek kapusa védett.

A 18. percben Barabást lökték el a tizenhatoson belül, a labda így Tóth-Ilkó elé került, aki kapásból lőtt, Vukman újabb bravúrt kellett bemutasson. A lövésből következő szögletet Nagy Barnabás fejelte a kapu mellé.

A 25. percben Reznek lőtt két igazítás után kapura, majd a 27. percben elérkezett – az elsőperces gól után – az első vendéghelyzet, a gólszerző Tóth Máté lőtt a kapu fölé.

A 30. percben ismét helyzetbe kerültek a vendégek, a tizenhatos sarkáról lőttek a kapu fölé.

A 38. percben Reznek 18 méterről elengedett lövését fogta a kapus, a 44. percben pedig Dolhai távoli lövése szállt a kapu mellé, így egyértelműen domináns játékot bemutatva vonultunk pihenőre az első félidő után.

A fordulást követően az első lehetőség hozzánk fűződött, Reznek szögletét fejelte el Nagy Barnabás a kapu fölé. a 49. percben, majd ellenfelünk villant, Kun lőtt a kapu mellé. Az 58. percben Koziorowski lőtt egy csel után a jobb alsó felé, de ezt a kapus fogta.

A 67. percben Németh Máté mentett egy közeli fejesnél, ez volt a második félidei első – de nem utolsó – bravúrja kapusunknak. Nyolc perccel később Bartha lőtt 13 méterről ziccerben a kapu fölé, majd a 78. percben ismét Németh védett a levegőben úszva.

A 90 perces játékidő így 1-1-es állással ért véget, kezdődhetett a hosszabbítás, melynek első félideje kiegyensúlyozott volt, de egyértelműen érződött csapatunkon a fáradtság, ennek ellenére Barabás és Koziorowski is veszélyeztetni tudott, de gólt a vendégek szereztek. A 105. percben balról érkező centerezés után Bartha pofozott a hálóba.

Az utolsó 15 percre minden erőtartalékát mozgósította csapatunk, és valósággal felborult a pálya, folyamatosan nyomás alatt tartottuk a Dunaföldvárt, az utolsó pillanatokig támadtunk, de a lövések és fejesek elkerülték a kaput, így a Dunaföldvár jutott a legjobb 32 közé. Csapatunknak azonban nincs oka búslakodni, hiszen egy harmadosztályú élcsapat ellen domináns játékot tudott bemutatni, sőt ellenfelünk és a nézők reakciója alapján remek teljesítményt nyújtottunk, és vastaps kíséretében hagyhattuk el a pályát.

Molnár Zoltán értékelője: – Tisztában voltunk vele, hogy kiváló képességű társaság látogat hozzánk. Egyértelmű szándékunk volt mégis a mérkőzés megnyerése és a továbbjutás kivívása. Hatalmas dicséret illeti csapatomat, hogy egy kiváló mérkőzést játszott, kiváló teljesítményt rakott le az asztalra ezen a mérkőzésen és a rendes játékidőben elért döntetlen állás is jó teljesítménynek mondható, bár úgy gondolom, hogy a mérkőzés első percében ért sokk után az első félidőben az akaratunk érvényesülni tudott. Kiváló félidőt produkáltunk, és az egyenlítő gólunk mellett több gólszerzési lehetőségünk adódott, melyekből a vezetést is meg tudtuk volna szerezni. A második félidő második részében érezhetően lassulni kezdett a tempónk, mégis stabilak tudtunk maradni. A hosszabbításban nagy szívvel játszott a csapat, de sajnos egy apró rövidzárlat megpecsételte a sorsunkat, ès nem sikerült a bravúr. Büszke vagyok a fiúkra, NB-s szintű mérkőzésen, NB-s teljesítményt nyújtottak. Az egész sorozat sikeres szereplést hozott, nagy hozzáadott értéket adott számunkra. Köszönjük a szurkolóink támogatását ezen a mérkőzésen is. Gratulálok ellenfelünknek és sok sikert kívánunk nekik a folytatásban.