Egy pont és vezéráldozat a DMTK ellen

Az utolsó pillanatokban mentette döntetlenre a mérkőzést a DMTK, de a találkozó nem emiatt lett emlékezetes.

DMTK-Gödöllői SK 1-1

Gödöllői SK: Németh – Nagy B., Hevesi, Bartucz, Balogh – Reznek, Tóth-Ilkó, Győrfi – Barabás, Koziorowski, Mertse.

Kispad: Tóth K., Miknyóczki, Dolhai (Koziorowski, 84.), Halmos, Richter (Barabás, 91.), Hámor, Abért M. (Bartucz, 65.)

Sárga lap: Mertse (88.)

Gólszerző: Mertse (33.)

Férfi felnőtt csapatunk két héten belül második rangadóját vívta, ezúttal a Dunaharaszti ellen. A mérkőzés máshogy kezdődött, mint a kupameccs néhány hete, sokkal kiegyenlítettebb volt a játék képe, ellenfelünknek is volt számos támadása, igaz ebben a mutatóban is jobbak voltunk, ennek megfelelően a vezetést is mi szereztük meg: Bartucz Martin beadásából Mertse Ábel fejelt a hazai kapuba. (0-1)

Csapatunk előnyben is jól játszott, ellenfelünk sokszor szabálytalankodott, de a rendszeres visszarántások miatt a sárgalapok elmaradtak, ez csak fokozta a szurkolók illetve a játékosok hevességét is. Ennek volt eredménye egy Reznek elleni hátulról érkező becsúszás után egy kisebb összecsapás, amikor a DMTK két belsővédője hatalmas sprintet levágva a félpályánál kezdett szövegelni – és lökdösődni – játékosainkkal egy a durva fault után érkező beszólás okán.

A szünetig ennek ellenére nem történt változás, és a második félidőben is tovább tartott mezőnyfölényünk, igaz ezt nem tudtuk gólra váltani. Helyzetekig eljutottunk, de vagy elhibáztuk őket, vagy Gyatyel mutatott be szép védéseket.

A 62. percben megfagyott a levegő a DMTK pályáján: Bartucz Martin torkát találta el egy erős labda, játékosunk pedig a földre zuhant, rövid időre el is vesztette az eszméletét. A sérülést követően mind csapatunk, mind a DMTK orvosi stábja a helyszínen volt, és bár a mentő kiérkezésére közel egy órát kellett várni, szerencsére Martin komoly sérülés nélkül megúszta, és már otthon lábadozhat. A DMTK egészségügyi stábjának köszönjük a segítséget mind Martin, mind a mérkőzésen a sérülést követő ápolást igénylő eseteknél!

A találkozó feszülten telt, melynek a végén a DMTK örülhetett, a 92. percben Abért és Németh közötti zavart kihasználva egyenlíteni tudtak.

Győri Zoltán így értékelte a mérkőzést: – Minden játékosunk átérezte a mérkőzés fontosságát és ennek megfelelően állt bele a meccsbe. Kiegyenlített játékot hozott az első játékrész, ahol mindkét csapatnak voltak lehetőségei. Gólt csak nekünk sikerült szereznünk egy gyönyörű fejest követően. A második félidő óriási helyzettel kezdődött, ami sajnos kimaradt. A félidőben átalakított védekezésünk nagyon jól működött, a hazaiak nem tudtak kaput eltaláló lövést produkálni. A 93. percben az egyetlen hibánkból egy nagyon szerencsés góllal egyenlített a Haraszti. Történt egy eset, amiről nem szerettem volna beszélni, de nem tudok szó nélkül elmenni mellette. Beárnyékolja az egész mérkőzést, hogy a 60. percben Bartucz Martint egy lövés eltalálta a nyakán. A lövést követően a játékos egy pillanatra az eszméletét is elvesztette és fuldokolni kezdett. Kihívtuk a mentőket, mert azonnal láttuk, hogy nagy a baj. A mentők a mérkőzés lefújása után, 30 perccel érkeztek!! Kvázi 50-60 perc telt el! Sok minden átértékelődött bennem, amíg a játékosunk a kapufa mellett küzdött az életéért! Ez hatással volt a bent játszó csapattársakra is, ebben biztos vagyok. Le a kalappal a srácok előtt, minden tiszteletem az övék. A Harasztinak gratulálok, ügyesek voltak.

A mérkőzés galériája a képre kattintva elérhető: