Domináns játék, egy gól, három pont

Bár a két csapat között csak egy gól volt a különbség, a látottak alapján sokgólos mérkőzés is kialakulhatott volna.

Gödöllői SK – Viadukt SE-Biatorbágy 1-0 (1-0)

Gödöllői SK: Szaszovszki – Richter, Abért, Bartucz, Hevesi, Balogh – Győrfi, Dolhai – Barabás, Mertse, Reznek.

Kispad: Németh, Nagy B., Koziorowski (Richter, 46.), Dóra (Mertse, 90.), Tuba, Hámor (Barabás, 77.)

Sárga lap: Balogh (21.), Reznek (73.), Hevesi (85.), Győrfi (92.)

Gólszerző: Barabás (33.)

Viadukt SE-Biatorbágy: Papp, Tóth, Kinyik, Fodor, Stadler, Galambos, Vajda, Miskei, Rónaszéki, Orbán, Fröhlich.

Kispad: Lipők, Pál (Kinyik, 46.), Bebők (Fröhlich, 65.), Mérey, Schindler (Fodor, 32.), Füzér (Miskei, 40.), Bakir (Galambos, 76.)

Sárga lap: Fröhlich (5.)

Előrehozott harmadik fordulós mérkőzéssel – a MOL Magyar Kupa miatt – mi kezdtük meg a bajnoki „hétvégét”, már szerdán. Csapatunk a Biatorbágyot fogadta, és egyértelmű célunk volt a három pont megszerezése, amire az első percekben is volt lehetőségünk, amikor Abért elől mentettek egy jobboldali szögletet követően.

A folytatásban is hasonló mederben zajlott a mérkőzés, a 3. percben egy védelmi hibát kihasználva Mertse tört kapura, de nem találta el jól a labdát a tizenhatoson belül, így lövése nem jelentett veszélyt a kapura. A 6. percben Reznek beadása csúszott le, ám a labda veszélyesen csapódott – a felsőléc alá tartott – így a vendégek hálóőre szögletre mentett.

A 12. percben újabb veszélyes szöglettel érkeztünk meg a biatorbágyi kapu elé, de a kapus ismét elemében volt, és szép reflexmozdulatot bemutatva lábbal hárította a lövést. A 18. percben a vendégek is felértek egy támadással, Szaszovszkinak kellett a jobb alsóba tartó lövést kiütnie. A támadást követően mi kontráztunk, amit Reznek tett kapura, de nem született a lövéséből gól. Öt perccel később ismét Reznek szólózott, de lövése elkerülte a kaput.

Az ivószünet után továbbra is mi domináltunk, aminek meglett az eredménye, a 32. percben egy bedobás után Barabás forgolódott a büntetőterületen belül, majd a bal alsóba lőtt. (1-0)

Nyolc perccel később újabb veszélyes biatorbágyi helyzet érkezett, melyet végül a kapufára lőttek a támadók. A folytatásban veszélyes helyzet már nem született, így egygólos előnyben vonultunk pihenőre.

A fordulás utáni első veszélyes helyzet a vendégeké volt, Szaszovszki bravúrral védte a ziccerben kitörő támadó lövését. A 63. percben Koziorowski tört ki egyedül a kapusra, elhúzta mellette a labdát, de túlzottan kisodródott a lövéshez, centerezését Mertse lőtte a bal alsó felé, de a visszazáró védő kirúgta a labdát.

A második félidőben indulatosabb lett a mérkőzés, rengeteg szabálytalanság szakította meg a találkozót, bár rendszerint csapatunk volt a szenvedő alanya ezeknek, mégis mi kaptunk több büntetőlapot, hiába volt több szükségtelenül kemény belépő.

A 69. percben Reznek Donát centerezett Mertsének, aki kiszorított helyzetből az oldalhálót találta el. A 82. percben megint Reznek készített elő, ezúttal Baloghnak, akinek erős lövése a kapufáról kifelé pattant. A 84. percben Mertse tört ki ziccerben, de korán lőtt, a kapus így hárítani tudott, az eredmény nem változott, így egygólos győzelemmel hangoltunk a MOL Magyar Kupa 2. fordulóra.

Molnár Zoltán értékelője: – Jó iramú mérkőzésen elégedett voltam csapatom teljesítményével. Remek akciók végén többször álltunk ajtó-ablak helyzetben, amelyeknél a jövőben nagyobb hatékonyságra lesz szükség, eközben ellenfelünk is okozott néhány kellemetlen szituációt a kapunk előtt. Gratulálok csapatomnak a megérdemelt három pont begyűjtéséhez, a Biatorbágynak pedig további sok sikert kívánok!