Címvédés a Szuperkupában

Felnőtt csapatunk ismét elhódította az idény előtti szuperkupát, melyen újoncavatás és súlyos sérülés is történt.

Pest Vármegyei Szuperkupa, döntő

Vecsési FC-Gödöllői SK 0-2

A mérkőzés képgalériája.

Gödöllői SK: Németh – Balogh, Hevesi, Bartucz, Abért, Wild – Győrfi, Tóth-Ilkó – Reznek, Mertse, Barabás.

Kispad: Szaszovszki, Dolhai (Wild, 41.), Richter (Reznek, 46.), Somodi, Dóra (Balogh, 60.), Dékány (Tóth-Ilkó, 82.), Tuba (Győrfi, 74.).

Sárga lap: Hevesi (23.), Bartucz (57.)

Gólszerző: Mertse (28.), Barabás (49.)

Férfi felnőtt csapatunk ismét szuperkupa döntővel kezdte meg a tétmérkőzések sorát, ezúttal a Vecsési FC ellen. A helyszín a Maglódi Kertész Károly Stadion volt.

A találkozót jobban kezdte csapatunk, egyértelműen kezdeményezőbben léptünk fel. Az irányítást magunkhoz tudtuk ragadni, de a domináns játék nem érett kiemelkedő helyzetig.

A 28. percben azonban megérkezett az áttörés, Barabás Ádám centerezett jobbról, és az érkező Mertse Ábel a kapuba lőtt, megszerezve ezzel csapatunknak a vezetést. (0-1)

Az öröm nem tartott sokáig, mivel a 32. percében a vecsési Tóth durva belépőjét követően Wild Tamás súlyos sérülést szenvedett. Játékosunkat lábtöréssel kórházba kellett szállítani, a játék pedig közel 10 percig állt.

A történtek egyértelműen befolyásolták – mindkét oldalon – a játékosok mentális állapotát, ennek ellenére a kényszerű szünet után csapatunk jött ki jobban, hiszen Dolhai beadását Barabás fejelte a kapuba, ezzel megduplázva előnyünket (0-2).

A szünetig újabb gól nem esett, így a 9 perces hosszabbítás után kétgólos előnyben vonultak pihenőre a csapatok.

A fordulás után is csapatunk volt kezdeményezőbb, többször kísérleteztünk átlövésekkel, sőt gólhelyzetekig is eljutottunk, de ezek vagy apróbb pontatlanságok, vagy Bonica védései miatt nem értek góllá.

A helyzeteken és gólokon kívül egyesületünk számár a 60. percben érkezett a mérkőzés egyik fénypontja, amikor újoncot avattunk, a tavalyi U19-es csapatunk kapitánya, Dóra Gergely lépett pályára Balogh Bálint helyett, így újabb saját nevelésű játékos mutatkozhatott be tétmérkőzésen csapatunkban.

Az utolsó 30 perc is változatlan lefolyásban zajlott, helyzetek csapatunk előtt, egy-két vecsési kontrával fűszerezve, de újabb gól nem esett, így kétgólos sikerrel, vezéráldozattal és újoncavatással zárult csapatunk első tétmérkőzése.

Molnár Zoltán értékelője: – Egyik szemem sír, másik örül. A szuperkupa győzelemnek nyilván örülünk, gratulálok a csapatnak ezért, de a döntő képét beárnyékolta Tomi sérülése, ez rányomta a bélyegét a látottakra, így nehéz szakmailag értékelni a mérkőzést. Mindkét csapat dicséretet érdemel, hogy tudta folytatni a mérkőzést a történtek után. Wild Tamásnak mielőbbi gyógyulást kívánok az egész csapat nevében, mindannyian mögötte állunk a felépülésig vezető út során.