Balogh B.: „készen állunk arra, hogy együtt minden előttünk álló akadályt leküzdjünk”

Csapatunk 21 éves szélsőjét kérdeztük a szezonkezdetről, és a Dunakeszi elleni bajnokiról.

– Három tétmeccsen már túl vagyunk, hogy értékeled az idénykezdést?
– Eddig azt kell mondjam, hogy jó úton haladunk, elértük a kitűzött céljainkat, de még nagyon a szezon elején vagyunk, így egy percre sem nyugodhatunk meg. Ugyanilyen hittel és akarattal kell pályára lépnünk a következő mérkőzéseinken is.

– Rangadóval kezdtük a bajnokságot a DMTK ellen, milyen volt belülről a mérkőzés?
– Többet birtokoltuk a labdát, próbáltuk a saját játékunkat játszani, és így kialakítani a helyzeteket, ami nagy részben sikerült is, azonban egy fizikálisan nagyon masszív csapattal kellett szembenéznünk, amelyben számos jó képességű játékos volt. Összességében mind mentálisan, mind fizikálisan rendkívül megterhelő mérkőzésen vagyunk túl.

– Az utolsó rúgással – fejessel – nyertünk, mi járt a fejedben amikor megláttad, hogy a hálóba szállt a labda?
– Nagyon nehéz leírni azokat az érzéseket, amit ott minden játékos és szurkoló átélt, talán nem is lehet megfogalmazni. Elmondhatatlanul boldog voltam, mert hatalmasat küzdött a csapat, és nem tudtam volna nyugodtan az öltözőbe vonulni, ha nem nyerjük meg a mérkőzést.

– Nehéz bajnoki rajtot kaptunk, hiszen a DMTK mellett a Dunakeszi, a Biatorbágy, a Veresegyház és a Vecsés az első öt forduló, illetve a MOL Magyar Kupában is idegenbe utazunk. Mennyire nehéz egy ilyen sorozatot bírni fizikailag és mentálisan?
– Egyértelműen nehéz, hiszen minden mérkőzés maximális figyelmet és teljesítményt igényel, azonban ez a csapat kész van arra, hogy sikeresen vegye ezeket az akadályokat. Szerencsére erős keretünk van, így bőven van lehetőség a csapat összeállításának változtatására, minden bizonnyal ez is az egyik erősségünk, hogy minden poszton hasonlóan erős játékosokkal rendelkezünk.

– A Dunakeszi ellen az előző idényben felemás eredményeink voltak, mi kell ahhoz, hogy idén javítani tudjunk ezen?
– Minden adott, hogy idén jobb mérleggel zárjunk. Természetesen a hit és akart mindenképpen kell. A csapat nagyon egyben van, és ha tudjuk játszani a jól megszokott játékunkat, az remélhetőleg eredménnyel is fog párosulni.

– Mit vársz a Dunakeszi elleni hétvégi mérkőzéstől?
– Minden ellenfél más, de hasonlóan az elmúlt héthez, egy fizikális, párharcokban gazdag mérkőzésre számítok, ahol mi leszünk a kezdeményezőbb csapat. Ahogy említettem, készen állunk arra, hogy együtt minden előttünk álló akadályt leküzdjünk!